Achtergrond

Dust to Dust is opgericht door Bas Oosterom en Alex Zeller. Tot medio 2016 hebben zij samen een hoveniersbedrijf gehad. Werken met hout en groen is dus al langer een passie voor hen! Na een bezoek aan een natuurbegraafplaats hebben zij het idee ontwikkeld om uitvaartkisten te gaan maken die niet alleen ecologisch zijn, maar er ook natuurlijk uitzien. De uitvaartkist die ze toen in hun hoofd bedacht hebben, is de basis van het huidige model “Zomersneeuw” geweest.

Oostenrijks vakmanschap

Alex Zeller, Oostenrijker van geboorte, leerde het vak van hout bewerken van zijn vader in Oostenrijk. Hij bleek over veel talent te beschikken en maakt inmiddels als beeldend kunstenaar ook andere aansprekende objecten.

Maak een vliegende start

Het plan was om in een koude winter, wanneer de hovenierswerkzaamheden noodgedwongen stil zouden liggen, uit te zoeken of er een markt voor dergelijke natuurlijke grafkisten en urnen zou zijn. Echter, bij gebrek aan koude winters bleef het bij een plan. Totdat in de zomer van 2016 het project “Maak een vliegende start” voorbij kwam. Een stimuleringsproject van de gemeente Krimpenerwaard samen met enkele ondernemers(-verenigingen) om 10 ambitieuze startende ondernemingen een duw in de goede richting te geven door het aanreiken van een coach, hulp bij het maken van de website en reclamemateriaal, diverse nuttige workshops en niet te vergeten een groot netwerk. Zonder Lia, Marjolein, Patrick en Frank, de begeleiders van dit stimuleringsproject, was Dust to Dust wellicht nog steeds niets meer dan een onderneming in de ontwikkel- en opstartfase.

Uitvaart beurs

De Uitvaart Vakbeurs van september 2016 was een eerste mijlpaal: daar kon de uitvaartwereld voor het eerst kennis maken met de door Dust to Dust ontwikkelde prototypes. De enorme interesse en vele complimenten uit binnen- en buitenland waren het bewijs dat we op de goede weg zaten.