Onze natuurlijke uitvaartkisten

Bent u een natuurliefhebber? Kunt u ook zo genieten van haar geuren en kleuren en van de rust? Wie waarde hecht aan de natuur, kan nu op een passende manier beginnen aan zijn of haar laatste reis. Met een handgemaakte massief houten grafkist van Dust to Dust kiest u voor mooi, puur en ecologisch. We maken ze van louter natuurlijke materialen.

Model Zomersneeuw

Model Duinster

Kist met kruis

Model Opbaarplank Sterheide

Model Dwerggoud

Model Zandhaar

Ambachtelijk handwerk

Onze kist is een mooi stuk vakwerk. Ze wordt met liefde en respect opgebouwd uit hout, dat we zo min mogelijk bewerken om het goed tot zijn recht te laten komen. Voor vier van de vijf modellen gebruiken we planken, waar wij de schors nog aan hebben laten zitten. Dat geeft direct een natuurlijke en vriendelijke uitstraling. Omdat we onze kisten met de hand vervaardigen en opbouwen uit natuurlijke materialen wordt iedere kist gegarandeerd uniek. Er kunnen daarom kleine verschillen ontstaan met de getoonde voorbeelden op de foto’s.

GreenLeave

Stichting GreenLeave, de organisatie die een sterke vergroening in de uitvaartwereld nastreeft, heeft in nauwe samenwerking met Stichting Natuur en Milieu de kisten beoordeeld en goedgekeurd.

Ecologisch verantwoord

Dust to Dust hecht er veel waarde aan het milieu zo min mogelijk te belasten met haar producten. We maken onze kisten van inheemse bomen: het door ons gebruikte hout komt uit Nederland. Hierdoor houden we onze ecologische footprint zo klein mogelijk. Voor de constructie gebruiken we waar mogelijk milieuvriendelijke materialen, zoals houten deuvels en houtlijm op waterbasis. Hierdoor past de kist goed bij mensen met een duurzame levensstijl en is hij ook geschikt voor een natuurgraf. Voor meer informatie over onze ecologische keuzes lees u hier meer.

Kenmerken

Onze Dust to Dust kisten zijn:

  • Ambachtelijk handwerk
  • Gemaakt van massief hout afkomstig uit Nederlandse bossen
  • Een ecologisch verantwoorde keuze: 100% natuurlijk en bio-afbreekbaar
  • Goedgekeurd door de stichting GreenLeave / stichting Natuur en Milieu
  • Daarom ook welkom op de natuurbegraafplaatsen
  • Geschikt voor crematie, goedgekeurd door de Landelijke Vereniging van Crematoria
  • Voorzien van matras en kussen van mos (met NL Greenlabel) óf optioneel een interieur van onbewerkt linnen
  • Beschikbaar in verschillende maten: standaard, XL en kindermaten;
  • Draagkracht van 150kg
  • Binnen 24 uur te leveren op uw locatie in Nederland (voor Waddeneilanden gelden afwijkende levertijden).