Herinner-ringen

De bijzondere houten urnen worden door Dust to Dust “Herinner-ringen genoemd, omdat er een verband gelegd wordt tussen de jaarringen van de boom en de leeftijd van de overledene. Op de betreffende jaarring wordt een zilveren pin geplaatst.

Bij de kleinere formaten herinner-ringen (tot 45cm) zijn het aantal jaarringen doorgaans te klein en tellen we iedere jaarring als 5 jaar. Bij het grootste formaat (tussen de 45 en de 60cm) tellen we ook het gedeelte tussen de jaarringen als jaar mee, waardoor we voor jong en oud een leeftijd kunnen weergeven.

Deze prachtig afgewerkte boomschijf vormt een bijzonder object in uw woonkamer of tuin. In niets lijkt dit gedenkmonument op de standaard urnen. U bewaart een symbolische hoeveelheid as van uw geliefde in een kleine rvs koker in het hout.

Bestel direct   Download foto’s

De mogelijkheden

Houtsoorten:

Het hout voor de urnen komt uit onze eigen regio, de Krimpenerwaard, van bomen die gerooid moesten worden omdat ze in de weg kwamen te staan, gekapt werden om de groei van de overblijvende bomen te stimuleren, of verwijderd zijn om in een bos de biodiversiteit te bevorderen. Veel gebruikte houtsoorten zijn es, iep, berk en acacia. Voor onze actuele voorraad: zie onze webshop.

Voor buitentoepassingen adviseren wij Acacia of Robinia, dit zijn Europese hardhout soorten.
U kunt eventueel ook uw eigen hout, wellicht met een speciale herinnering, aanleveren.

Download de High resolution foto’s

High-Res foto’s

Afmetingen:

  • klein: 20 tot 30 cm op sokkel € 225
  • middel: 30 tot 40 cm op sokkel € 275
  • en groot: 40 tot 55 cm op sokkel € 325

De hier genoemde afmetingen betreffen de diameter van de gebruikte boomschijf.

Mogelijke extra opties:

  • Inscriptie van een naam of tekst (maximaal 40 tekens), meerprijs € 75
  • Met de hand gegutste herinner-ring (aan één zijde gegolfd),
    meerprijs € 90

Wanneer u zelf een andere bewerking in gedachten heeft,zal dat in de meeste gevallen ook door ons te realiseren zijn. Vraag er Alex naar.

Deze prachtig afgewerkte boomschijf vormt een bijzonder object in uw woonkamer of tuin. In niets lijkt dit gedenkmonument op de standaard urnen. U bewaart een symbolische hoeveelheid as van uw geliefde in een kleine rvs koker in het hout.

Bestel direct

Hout leeft

Door veranderingen in de luchtvochtigheid ontstaat er vaak een scheur in de boomschijf. Dit kan zowel binnen als buiten gebeuren en is inherent aan het natuurproduct hout. Zie het niet als een beschadiging, maar als een karaktervolle toevoeging van de natuur!

Bij veel houtsoorten valt in de loop van de jaren het schors van de boomschijf af. Ook dit hoort bij het natuurproduct hout!

Lokaal hout

Het hout voor de urnen komt uit onze eigen regio, de Krimpenerwaard, van bomen die gerooid moesten worden omdat ze in de weg kwamen te staan, gekapt werden om de groei van de overblijvende bomen te stimuleren, of verwijderd zijn om in een bos de biodiversiteit te bevorderen.

Ook voor buiten

Uw Herinner-ring kan ook buiten geplaatst worden en zo uw tuin opsieren. Het hout verweert minder snel wanneer je het één maal per jaar behandelt met lijnolie. De eerste keer hebben wij natuurlijk voor u gedaan. Het mooie is dat het voor anderen niet direct duidelijk is dat het om een gedenkobject gaat. Buitenstaanders zien er meestal een natuurlijk kunstwerk in.

Eeuwige rust

Kiest u voor een mooie plek op een natuurbegraafplaats? Onze Herinner-ringen zijn zeer geschikt als gedenkmonument op een natuurgraf. Ze worden dan (tegen minderprijs) zonder rvs kokertje geleverd.

Uniek object

Elke boomschijf wordt door ons met de hand gezaagd en met het hart afgewerkt. De vorm van de stam en de jaarringen maken elk stuk uniek. Ieder mens is immers uniek en wil ook als zodanig herinnerd worden. Daarom heeft u de keuze wat voor afwerking het meest recht doet aan de overledene. Een eenvoudige schijf, met of zonder sokkel, een kunstig bewerkt exemplaar of een eenvoudige inscriptie met bijvoorbeeld een naam en datum?